2. helyezés az MRT és a BH közös pályázatán

Gratulálunk az ÓNSZ Közjogi Tagozatának, akik második helyezést értek el a Magyar Rendészettudományi Társaság, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által közösen kiírt pályázaton, ahol a tagozat menekültügyi kutatásával képviseltette magát! Külön köszönet illeti Dr. Mohay Ágoston és Dr. Kocsis Miklós tanár urakat, akik nélkül a pályázati anyag nem jöhetett volna létre!


Dr. Juhász László bíró úr előadása

Kedves Szakkollégisták!

 

December 4-én, szerdán 18:00-kor a Civilisztika Tagozat meghívását elfogadva dr. Juhász László bíró úr tart előadást az ÓNSZ irodában Csődeljárás "belülről" - Bírói feladatok a csődegyezség kialakítása során címmel. Az előadás után mindenkit szeretettel várunk egy kötetlenebb beszélgetésre.

 

 

'Application Of International Law Into Domestic Courts' Conference, Vilnius 2013

Idén Vilniusban (Litvánia) kapott helyet a Kölni Egyetem, a Vilniusi Egyetem, a Łódź-i Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem részvételével minden évben megrendezésre kerülő nemzetközi jogi tárgyú konferencia, ahol Egyetemünk idén is képviseltette magát mint szervező. Külön örömünkre szolgál, hogy a PTE ÁJK által delegált hallgatók között két szakkollégista - Daka Marija és Lukonits Ádám -, az oktatók közül pedig dr. Mohay Ágoston tanár úr is jelen volt az eseményen, aki dr. Drinóczi Tímea tanárnőhöz hasonlóan szekcióvezetőként vett részt a lebonyolításban. Egyébiránt Marija az Emberi Jogok Európai Bíróságát mutatta be a magyar Alkotmánybíróság gyakorlatával kapcsolatban, míg Ádám a nemzetközi jog érvényesülésével kapcsolatban tette meg ugyanezt. Ezúton is szeretnénk megköszönni a remek szervezést, valamint külön köszönjük dr. Drinóczi Tímea tanárnőnek a lehetőséget, hogy ott lehettünk!

Előadás az Üzleti jogi Munkacsoport jóvoltából

Kedves Érdeklődők!

Sok szeretettel várunk mindenkit a november 25-én (hétfőn), 17:00-tól tartandó előadássorozatunkra, melynek megtartására az ÓNSZ Üzleti jogi Munkacsoportjának jóvoltából kerülhet sor. Az előadás a Molnár Kálmán előadóteremben lesz megtekinthető. Az előadás programja:

Cseh Balázs: Jog és erkölcs az üzlet világában

Bendes Ákos: Vállalat jogi és közgazdasági evolúciós fejlődés

dr. Kecskés András: Üzleti jog, napjaink gazdasági folyamatainak tükrében

Jogi Szabadegyetem

Kedves Szakkollégisták!

 

Sok szeretettel várunk mindenkit a Jogi Szabadegyetem elnevezésű programsorozat következő két előadásán:

Dr. Tilk Péter: A közösségi együttélés helyi szabályozásának lehetőségei – sajátosságok, visszásságok, problémák

2013. november 20. szerda, 18.00 óra

Dr. Rózsás Eszter: Régi-új szerepek és szereplők az átszervezett köznevelésben

2013. december 4. szerda, 18.00 óra

Üdvözlettel,
Elnökség