Magánjogi érvelési verseny a Jogász Napokon

A 2015-ös Pécsi Jogász Napok keretében Szakkollégiumunk Civilisztika Tagozata első ízben rendezett Pécsett magánjogi érvelési versenyt.

A megmérettetés két fordulóból állt. A versenyzők az első fordulóra írásban készítettek egy oldal terjedelmű érvelést, melyek közül a tagozati zsűri döntése alapján a legjobbak jutottak tovább a második fordulóra. A verseny 2015. április 13-án rendezett szóbeli fordulóján a négy továbbjutó (Németh Boróka, Kovács Mihály, Meilinger Csaba és Lónay Gyula) neves ügyvédekből és oktatókból álló szakmai zsűri előtt mutathatta meg kitűnő érvelési képességeit.

A versenyen III. helyezést ért el Németh Boróka, az első helyezést pedig megosztva kapta Meilinger Csaba illetve Lónay Gyula. Valamennyi helyezett pénzjutalomban részesült, továbbá az I. helyezettek gyakornoki lehetőséget kaptak a Réti Antall és Társai Ügyvédi Irodánál.

Az Óriás Nándor Szakkollégium köszönetet mond a zsűritagoknak, dr. Ormós Zoltánnak, dr. Kovács Kolosnak, dr. Bércesi Zoltánnak valamint dr. Illés Istvánnak. Külön köszönet illeti a verseny támogatóit, az Ormós Ügyvédi Irodát az OrmosNet tagjaként , a Réti Antall és Társai Ügyvédi Irodát a PricewaterhouseCoopers Legal csoport tagjaként valamint a PTE ÁJK Hallgatói Önkormányzatát.