Szabó András

 

Szabó András vagyok a PTE Állam és Jogtudományi Karának ötödéves joghallgatója. 2014 óta vagyok az ONSZ bűnügyi tagozatának tagja, és jelenleg a tagozat vezetője. 2014-től kezdődően a PTE-ÁJK Büntetőjogi Tanszékén demonstrátori feladatokat látok el, aminek köszönhetően a büntetőjog felé igen csak megnőtt az érdeklődésem. Azóta több olyan versenyen, konferencián, előadáson vettem részt, mind előadóként, mind hallgatóként, amely során lehetőségem nyílt arra, hogy a jognak ezt a területét jobban megismerjem.

Fő kutatási területem az anyagi jogon belül a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, különös tekintettel az orvosi veszélyeztetésre, az orvosi műhibára. Kutatásom során igyekszem arra rámutatni, hogy az orvos büntetőjogi felelőssége a büntetőjogban hogyan is alakul.

A Szakkollégium számomra lehetőséget biztosított arra, hogy szakmailag fejlődjek, hogy új embereket ismerjek meg, egy új közösség tagja lehessek. A feszített tempójú munka mellett,azonban az ÓNSZ mindig gondoskodik a megfelelő szórakozásról és kikapcsolódásról is.