ÓNSZ Elméleti – történeti tagozat

Az újjáalakult Óriás Nándor Szakkollégium Elméleti-történeti tagozata jelenleg négy fővel működik. A tagozat önálló kutatási tevékenységet végez, célja, hogy tagjai önállóan publikálhassanak a szakkollégium által meghatározott kutatási témában. Emellett segédtudományként hátteret nyújt a többi tagozat számára adott jogintézmény történeti előzményeinek feltárásában. A tagozat tagjai olyan hallgatók, akik a jogi tanulmányaik mellett a történeti tárgyak – római jog, jogtörténet, szociológia, filozófia – terén szeretnének kutatásokat folytatni. Célunk ennek az elméleti - történeti érdeklődésnek teret adni és a lehetőségek megteremtésével támogatni tagjainkat a kutatásaikban.

Rendszeres üléseink keretében nemcsak szigorúan szakmai tevékenységet látunk el a kerekasztal beszélgetéseink során, hanem törekszünk a tagozaton belüli közösségi hangulat megteremtésére is. Mondhatni az eddig tapasztaltak fényében, hogy sikerült kicsi, de erős tagozatunkból egy igazi baráti társaságot létrehozni.

Célunk ennek a közösségnek a bővítése olyan új tagokkal, akik az egyetemi tanulmányaik mellett mélyebben érdeklődnek a fent említett tárgyak iránt és szeretnének valamelyikben elmélyedni, valamint nem utolsósorban szeretnének egy jó hangulatú közösség tagjaivá válni.

 

A tagozat mentora Dr. Jusztinger János.